Mobil: +36-30-9402253 E-mail: flex92@t-online.hu

Sajtómegjelenések

Bridgedale futózokni teszt - Tesztelő Szegvári József (Dorogi Futókör)

Egy kedves felkérésnek eleget téve osztom meg veletek e néhány sort, miután volt szerencsém egy Bridgedale zoknit tesztelni. Fiatalon fociztam, több mint tíz éve sportoktatóként tevékenykedem illetve néhány éve futással is foglalkozom. Sportolás közben elengedhetetlen, hogy a zokni komfortos legyen. Mikor kibontottam a csomagom, kicsit meglepett a zokni vastagsága, de miután elolvastam, hogy a típusa ennek az évszaknak megfelelő, megnyugodva folytattam folytattam a próbát. Felvéve megint furának találtam, hiszen az eddig viselt sportzoknik erős gumírozással voltak elkészítve, ez viszont pihe puha érzéssel párosulva simult a lábamra.

Először egy egész napos sportrendezvény alkalmával volt a lábamon, itt még nem volt kitéve igénybevételnek, azután többször futottam benne és WALKenergie gyaloglótréningen is órákon át viseltem. Minden alkalommal szárazon vettem le a Bridgedale zoknimat, nem volt izzadságnedves, köszönhető a légáteresztő funkciónak. A könnyed, de mégis stabilan tartó gumírozástól nem volt szorító érzés a lábfejemen, ennek ellenére nem csúszott és mozdult, tekeredett el a zokni a cipőmben. A finom párnázottságnak köszönhetően nem lett hólyagom sehol. Összességében nagyon jó benyomást tett rám a termék, örülök, hogy sikerült megismerkednem vele, szívből ajánlom mindenkinek.

Te is kipróbálnál egy Bridgedale zoknit? ITT találod a Bridgedale zokni kereskedő partnereinket....

2697 COM_CONTENT_REVIEW
|

Zokni teszt – Part One...Lehet, hosszú lesz, de hasznos..:-)

2573 COM_CONTENT_REVIEW
|

A Holmenkol már 90 éve a síelők szolgálatában áll. Waxait, tisztító szereit kiváló minősége és egyedülálló tulajdonságaiért sokan kedvelik. Termékeiket piacra kerülés előtt számos belső és külső vizsgáló intézmény teszteli.

Kulisszatitkok - mitől páratlan a Holmenkol waxok tesztelése?

2000-ben egy mérnökcsapat végigjárta a világ összes fontos sípályáját. Kanada, USA, Chile Argentína, Európa és Japán hegyeiben jártak, ahol más és más hóviszonyok uralkodnak. Szakmailag mindenhol más összetételű és szerkezetű hó hullik. Elsősorban a top versenyzők érdekeit vizsgálják, és az ezekből származó fejlesztéseket ültetik át a mindennapos használatba.

A waxok vizsgálata hasonlóképpen zajlik, mint egy F1-es csapatnál. Online internetes kapcsolat van a gyár és a teszt helyszíne között. A waxtesztnél egy adott meredekségű lejtőn egy 80kg-os sícipővel terhelt preparált lécet eresztenek le, miközben mérik a sebességét és a gyorsulását. Rögzítik a hó hőmérsékletét, a hó nedvességtartamát, a levegő páratartalmát és hőmérsékletét. Az adatokat továbbítják a laborba, ahol kikevernek különböző összetételű waxokat. Az elkészült receptet továbbítják a helyszínre, ahol ezt feldolgozzák és kezelik a tesztsít, majd újabb méréseket végeznek.

Olvasd tovább a cikket itt...

978 COM_CONTENT_REVIEW
|

Ronhill Újdonságok

A Ronhill ismét elhozta a szezon legkiválóbb újdonságait. A tőle megszokott módon, elérhető áron és magas minőségben biztosítja a futók számára a kényelmet és biztonságot. Nézzük meg, melyek a legnépszerűbb darabok Magyarországon és hol tudod őket elérni!

A maximális teljesítményre hangolva

Az igazi szezon a tavasz beköszöntével érkezik meg. A futók kimerészkednek a friss levegőre, hosszabb távokra indulnak, és elkezdik a valódi felkészülést az év maratonjaira, futóversenyeire. A Ronhill minden évben színesíti a termékpalettáját, és a kiegészítők mellett nagy hangsúlyt fektet a ruházat tökéletesítésére. A kényelem mellett a legfőbb szempont mindig a biztonságos futás és a maximális teljesítmény elősegítése.

Rövidnadrágok

A férfi vagy női rövidnadrágok is alapdarabnak számítanak a futók gardróbjában. Még akkor is előszeretettel használják a sportolók, ha nem éppen a legideálisabb időjárási körülmények biztosítottak a viseléséhez. Akár rövid, akár hosszútávú futócéljaink vannak, a nyári melegben nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő hőleadásról és a nedvesség elvezetéséről. A Ronhill új, 2018-as rövidnadrágjai nagyon népszerűek a kereskedők körében, hiszen a vásárlók előszeretettel viselik ezeket a kényelmes darabokat. A férfi Infinity Marathon Twin Short-ja egy dupla rövidnadrág, amely külső-belső kialakítású. Az alsó, streccs rövidnadrág biztosítja a test vonalának követését, így megakadályozza a kidörzsölést, és megfelelő szellőzést biztosít. A felső rétegen elhelyezett zsebek és hurkok hozzájárulnak a megfelelő tároláshoz, ami a kialakításnak köszönhetően hosszabb távon is zökkenőmentessé teszi a futást.

Sportmelltartó

A nők egyik legfontosabb ruházati kiegészítője. Bármilyen sportnál, de leginkább a futásnál van nagy szerepe a sportmelltartó viselésének. A nem megfelelő sportmelltartó kiválasztása számos problémát tud okozni. Egyrészt, kellemetlenné teheti a futóélményt, másrészt pedig a nem megfelelő alátámasztás miatt egészségügyi panaszokat, fájdalmat is okozhat. Az ideális sportmelltartó minden irányból megfelelő alátámasztást nyújt, mégsem akadályozza meg a szabad mozgást. A Ronhill Momentum termékcsaládba tartozó Run Bra nevű sportmelltartó minden olyan funkciót biztosít, amelyre egy nőnek szüksége van a futás során. A gyártó eleget tett minden fontos higiéniai szempontnak is. Légáteresztő anyagból készült, mégis tökéletes nedvesség felszívódást biztosít az izzasztó nyári hónapokban. A nőknek itt sem kell lemondaniuk a divatról, hiszen több színben is elérhető a sportmelltartó. Mitől még olyan különleges a Run Bra? Cserélhető betétekkel rendelkezik, ezért mindenki a saját alakja és kényelme szerint testre szabhatja. Azoknak is ideális választás, akik nehezen találnak a kényelmüknek megfelelő sportmelltartót.

Kiegészítők

Amellett, hogy egy kis izgalmat csempészel a futóruházatodba a kiegészítőkkel, sokkal kényelmesebbé is teheted azt. Bárhová készülsz futni, a legtöbbször nálad van a telefonod, vagy egy kulcs, aminek elhelyezését nem mindig tudod a ruházaton megoldani. És akkor még nem is vittél magaddal megfelelő mennyiségű folyadékot, ami nagyon fontos, nem csak a nyári hőségben. Ha Te sem szeretsz hátizsákkal futni, de elvárod, hogy minden szükséges felszerelést magaddal tudj vinni, tökéletes választás a Marathon Waist Belt. Ahhoz, hogy a futásoddal kimagasló eredményeket érj el, fontos, hogy gondoskodj a folyamatos folyadékpótlásról, amit ezzel az ultra könnyű övvel könnyedén megvalósíthatsz. 8 darab, 60 ml-es gél, vagy folyadék elhelyezésére van lehetőséged a viselése által. A  zipzárral rendelkező, zárt zsebek mellett biztonságban tudhatod azokat a tárgyakat, amelyeket feltétlenül magadnál kell tartanod.  Van annál rosszabb érzés, amikor felveszed a tempót, jó irányba haladsz, majd egy véletlen „baleset” miatt meg kell állnod és bekötni a cipőfűzőt? Nincs az a sportoló, akit ne érintene rosszul, ha ki kell állnia a versenyből néhány másodperc erejéig. A cipők a legfontosabb eszközei a futásnak, nem véletlen tartja a mondás, hogy a futáshoz nem kell más, csak egy jó cipő és némi akarat. Azonban a cipők sem látják el megfelelően a funkciójukat, ha nincs jól rögzítve a lábon, vagy a nem megfelelő fűző folyamatosan csúszik, kienged. Erre is gondolt a Ronhill, amikor legyártotta a buborékos cipőfűzőit. Egy versenyen induló futónak a komplett felkészülése és nyerési esélyei úsznak el, ha a nem megfelelő cipőfűző miatt többször kényszerül megállni. A buborékos kialakításnak köszönhetően nem engedi szétcsúszni a cipőfűzőt, megfelelő tartást ad a fűzőnek. Ezzel maximálisan elkerülhetők a cipőfűzős manőverek. A futók hamar rájöttek ennek hasznosságára, hiszen egy nagyon népszerű, több színben is elérhető termékről van szó, ami minden futóruházati boltban basic terméknek számít.

A Ronhill ruházat kiváló minőségét a legtöbb futó elismeri, és a termékek egyre népszerűbbek a hazai boltok polcain is. Országszerte már számos ismert sportruházati boltban megtalálhatók a Ronhill termékek.

A Ronhill viszonteladókat itt találod

 

2040 COM_CONTENT_REVIEW
|

A Holmenkol már 90 éve a síelők szolgálatában áll. Waxait, tisztító szereit kiváló minősége és egyedülálló tulajdonságaiért sokan kedvelik. A Holmenkol 10 évvel ezelőtt az eddig megszerzett, hóval kapcsolatos szakmai tudását átültette ruházatra (ruha, cipő).

A síruházatok és technikai ruházatok, kabátok, nadrágok, aláöltözetek, pulóverek mind speciális anyagból készülnek, ezért sok esetben a hagyományos mosószerek hatástalanok, vagy károsak a ruhákra. A hagyományos mosószerek, öblítők rontják a lélegző membránok fizikai tulajdonságait, valamint nem távolítják el hatékonyan a baktériumokat és ezért büdös marad a ruha.

Olvasd tovább a cikket itt...

1968 COM_CONTENT_REVIEW
|

Hogyan állítsuk össze tavaszi és nyári futóruházatunkat?

Kezdő futóknak okozhat némi fejtörést a megfelelő futóruházat kiválasztása. A táv fokozatos növekedése és a haladó szint elérése után azonban a megfelelő ruha viselésének eldöntése már nem jelenthet problémát. Fontos azonban, hogy a szaküzletekben is megfelelő tanácsokkal legyenek ellátva az odalátogató vásárlók. A modern technológiával előállított ruhadarabok lehetővé teszik, hogy évről évre kényelmesebben érezzük magunkat futás közben.

Nézzük, hogyan állítsuk össze futóruházatunkat a tavaszi és nyári hónapokra!

Az első napsugarak megjelenésével a futók szinte azonnal elindulnak megtenni a hosszú kilométereket a szabadban. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a madárcsicsergés nem mindig jelenti azt, hogy kellemes hajnali időre ébredtünk.

A kora tavaszi hónapok futóruházatára mindig a sokoldalúság legyen a jellemző!

A kiszámíthatatlan tavaszi időjárásnak köszönhetően mindig szánj időt a kötelező alapréteg kiválasztására. Fontos, hogy az alapruházatodat megfelelően tudd rétegezni további ruhadarabokkal. Nőknél ez a sportmelltartónál indul, majd ezt követi a rövid ujjú póló és a hosszúszárú futónadrág. A tavaszi hónapokra semmilyen szempontból nem ajánlott rövidnadrágot felvenni. A hirtelen feltámadó szél és egy gyors lehűlés sem tesz jót a fedetlen ízületeknek, amely később egészségügyi problémákat is okozhat. A kényelmes alapréteg után érdemes figyelembe venni a tervezett táv hosszát és az időjárási körülményeket. Szeles és borús időben a szélálló mellény illetve rövid dzseki viselése ajánlott.

Fontos, hogy az évszaknak megfelelő futócipőt válassz!

A kora tavaszi futásokra nem a gyorsaság, hanem az újrakezdés és az elindulás a jellemző. Ennek köszönhetően a tavaszi szezonra tervezett futócipők kevésbé könnyűek, sokkal inkább biztosítják a megfelelő tartást, hőmérsékletet, szárazságot és segítenek hozzászokni a terep nyújtotta akadályokhoz.

A nyári futóruházatod mindig legyen jól szellőző és kényelmes!

A nyári melegben nagyobb odafigyelést igényel a futóruházat kiválasztása. Ez biztosítja a hő megfelelő leadását és az izzadtság elvezetését is. A megoldást elsősorban az alapanyagok között kell keresni. Olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyek kimondottan a nyári hónapokra készültek és a gyártók a felhasznált szövetekben úgynevezett „hűtési technológiát” alkalmaznak. A forró hónapokra a rövid és laza ruházat a jellemző. Ez a nőknél és férfiaknál egyaránt a rövidnadrágot, pólót vagy trikót jelenti. A trikó nagy előnye, hogy szabadon vannak a vállak és a hát egy része, ami szabadabb mozgást és jobb hűtési folyamatot is eredményez.
A nyári futóruházat kötelező elemei a kiegészítők. Azok nélkül nem lenne teljes körű a védelem. A könnyű, lélegző futócipő a felszerelés egyik alapeleme. A másik kiegészítő, ami a tűző napon elengedhetetlen, a sapka vagy fejpánt. A kimondottan erre a sportra kifejlesztett futósapka segít megvédeni szemünket a káros UV sugárzástól, védi arcbőrünket, és megakadályozza, hogy az izzadtság a szemünkbe kerüljön.

Így tervezz, ha szélsőséges időjárási körülmények között futsz!

Mindegy milyen évszakról beszélünk, az időjárás okozta meglepetések sokszor a tapasztaltabb versenyzőket sem kerülik el. A komoly kihívást igénylő versenyek előtt nem árt gondoskodni a megfelelő ruházatról. Legyen szó esőről, viharos szélről vagy forróságról, a maximális teljesítmény érdekében mindenképp szánj időt az alapos ruhaválasztásra. Az edzésnapló vezetése nagyon sokat segít abban, hogy megtanuld, bizonyos időjárási körülményeknél mely ruhadarabok biztosították számodra a legnagyobb komfortot.

A megfelelő ruházat kiválasztása nem csak a kényelemre, hanem a teljesítményre is nagy hatással van. Az alacsony intenzitású kocogás során bátran választhatsz laza, magas pamuttartalmú ruhákat. Itt leginkább a kényelemre fókuszálj. Ellenben egy gyors tempójú futásnál, ahol a szervezet az első perctől kezdve komoly igénybevételnek van kitéve. Ilyenkor olyan speciális anyagú futóruhát viseljünk, ami futás közben jól szellőzik, előtte és utána pedig megtartja a megfelelő hőmérsékletet. Akár alkalmi, akár rendszeres futó vagy, figyelj oda, hogy mindig legyen több ruhaválasztási opciód.

Keresd a Ronhill futóruházatokat a kijelölt futó szakboltokban....

5178 COM_CONTENT_REVIEW
|

Telephely: 2040 Budaörs, Csata utca 8.

Tel/Fax: +36-23-414699

Mobil: +36-30-9402253

E-mail: flex92@t-online.hu

Adatvédelmi nyilatkozat